Preview

Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences

Advanced search

NEW MODES OF HIGH STIR STERILIZATION OF CANNED «COMPOTE CHERRY» USING PRE HEATING OF FRUIT IN BANKS HOT WATER

https://doi.org/10.21822/2073-6185-2013-30-3-68-73

Abstract

Conducted to determine the effect of increasing the temperature of the product prior to sealing the jars for the duration of modes of heat sterilization.
It is revealed that the use of pre-heating the fruit in the banks before sealing provides the possibility of increasing the initial temperature of the syrup poured into the banks, increasing the initial temperature of the product, reducing the duration of the cooking process, and thereby
improving the quality of the finished product.

About the Author

M. M. Achmedova
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


References

1. Сборник технологических инструкций по производству консервов, Т.2, М. Пищевая промышленность. 1977.

2. Ахмедов М.Э., Демирова А.Ф., Рахманова М.М., Ахмедова М.М. Способ стерилизации компота из ткемали, алычи, мирабели и кизила. Патент РФ № 2483655, Бюл.№16 2013г.

3. Ахмедов М.Э., Демирова А.Ф., Рахманова М.М., Ахмедова М.М. Способ стерилизации компота из ткемали, алычи, мирабели и кизила. Патент РФ № 2483656, Бюл.№16 2013г.

4. Ахмедов М.Э., Демирова А.Ф., Касьянов Г.И., Рахманова М.М. Способ производства компота из черешни. Патент РФ № 2483657, Бюл.№16 2013г.

5. Ахмедов М.Э., Демирова А.Ф., Рахманова М.М., Ахмедова М.М. Способ стерилизации компота из вишни. Патент РФ № 2487651, Бюл.№36 2013г.

6. Б.Л.Флауменбаум Основы консервирования пищевых продуктов. М.Легкая и пищевая промышленность,1982.


Review

For citations:


Achmedova M.M. NEW MODES OF HIGH STIR STERILIZATION OF CANNED «COMPOTE CHERRY» USING PRE HEATING OF FRUIT IN BANKS HOT WATER. Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences. 2013;30(3):68-73. (In Russ.) https://doi.org/10.21822/2073-6185-2013-30-3-68-73

Views: 762


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-6185 (Print)
ISSN 2542-095X (Online)