Preview

Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences

Advanced search

THE EFFECTIVENESS OF SPEED MODES OF THERMAL STERILIZATION OF CANNED FOOD «TOMATOES MARINADED» IN A STATIC STATE CANS

https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-33-2-161-166

Abstract

Conducted research on the development of energy-saving modes of thermal sterilization of canned food "Tomatoes marinaded" using speed sterilization static cans. The proposed formula for expressing the speed modes of thermal sterilization of conserved products instatic state. Developed modes of sterilization of canned food "Tomatoes marinaded in banks by the volume of 0.5, 1.0, and 2,0 l

About the Authors

A. F. Demirova
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


M. E. Akhmedov
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


V. V. Pinyskin
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


S. S. Shikhaliyev
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


N. G. Zagirov
Дагестанский научно-исследовательский институт сельского хозяйства РАСХН
Russian Federation


References

1. Флауменбаум Б.Л. Танчев С.С. Гришин М.А. «Основы стерилизации пищевых продуктов», М. Агропромиздат. 1986

2. Сборник технологических инструкций по производству консервов.Т-2, М., 1977г.

3. Демирова А.Ф. Ступенчатая стерилизация консервов./ А.Ф. Демирова // Продукты длительного хранения –2007. –№2.–С.7-8

4. Демирова, М.Э. Ахмедов, Т.А. Исмаилов Стерилизация компотов в стеклянной таре СКО 1-82-1000 со ступенчатым нагревом и охлаждением в статическом состоянии / // Известия вузов. Пищевая технология. – 2010. – № 4 – С.88 – 90.

5. А.Ф. Демирова, Т.А. Исмаилов, М.Э. Ахмедов /Оптимизация режимов стерилизации консервов «Огурцы маринованные» с использованием ступенчатого нагрева // Известия вузов. Пищевая технология. – 2011. – № 1. – С.73 – 75.

6. А.Ф. Демирова, Т.А. Исмаилов, М.Э. Ахмедов. Эффективность ступенчатой тепловой стерилизации консервов в стеклянной таре // Вестник Дагестанский государственный технический университет. Технические науки. – 2010. – Вып. №1 (16) – С. 152 – 156.

7. А.Ф. Демирова, М.Э. Ахмедов. Интенсификация процесса стерилизации консервов с использованием ступенчатой тепловой обработки в статическом состоянии тары // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2011. – №1. – С. 22 – 24.

8. А.Ф. Демирова, Т.А. Исмаилов, М.Э. Ахмедов. Аппарат для ротационной стерилизации консервов с использованием ступенчатого нагрева и воздушно-водоиспарительного охлаждения // Известия вузов. Пищевая технология. – 2011. – № 1. – С.82 – 84.


Review

For citations:


Demirova A.F., Akhmedov M.E., Pinyskin V.V., Shikhaliyev S.S., Zagirov N.G. THE EFFECTIVENESS OF SPEED MODES OF THERMAL STERILIZATION OF CANNED FOOD «TOMATOES MARINADED» IN A STATIC STATE CANS. Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences. 2014;33(2):65-71. (In Russ.) https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-33-2-161-166

Views: 740


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-6185 (Print)
ISSN 2542-095X (Online)