NEW WAY OF DEFINITION OF OPTIMUM FREQUENCY ROTATION THE CANS AT ROTATIONAL THERMAL STERILIZATION
https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-32-1-95-100
Abstract
In work results of researches on development of a new way of determination of optimum frequency of rotation of cans at rotational sterilization are presented.
Optimum frequencies of rotation for various product range are specified in various banks. It is established that the optimum speed of rotation of cans can be determined on the maximum speed of heating of a product in the least warmed up point.
About the Authors
M. M. AchmedovRussian Federation
A. F. Demirova
Russian Federation
M. M. Achmedova
Russian Federation
K. R. Gammatcaev
Russian Federation
T. N. Daudova
Russian Federation
References
1. Флауменбаум Б.Л. Основы консервирования пищевых продуктов, - М. : Легкая и пищевая промышленность,1972.-260с.
2. Сборник технологических инструкций по производству консервов. Т-2,-М.: Легкая и пищевая промышленность,1977.
3. Аминов М.С., Мурадов М.С., Ахмедов М.Э. К вопросу определения оптимальной скорости вращения консервных банок при стерилизации. Тезисы докладов Всесоюзной научно-технической конференции по вопросам теории и практики стерилизации и пастеризации пищевых продуктов. Одесса 1975г. – С. 75-76.
Review
For citations:
Achmedov M.M., Demirova A.F., Achmedova M.M., Gammatcaev K.R., Daudova T.N. NEW WAY OF DEFINITION OF OPTIMUM FREQUENCY ROTATION THE CANS AT ROTATIONAL THERMAL STERILIZATION. Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences. 2014;32(1):101-107. (In Russ.) https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-32-1-95-100