Preview

Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences

Advanced search

NEW WAY OF DEFINITION OF OPTIMUM FREQUENCY ROTATION THE CANS AT ROTATIONAL THERMAL STERILIZATION

https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-32-1-95-100

Abstract

In work results of researches on development of a new way of determination of optimum frequency of rotation of cans at rotational sterilization are presented.
Optimum frequencies of rotation for various product range are specified in various banks. It is established that the optimum speed of rotation of cans can be determined on the maximum speed of heating of a product in the least warmed up point.

About the Authors

M. M. Achmedov
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


A. F. Demirova
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


M. M. Achmedova
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


K. R. Gammatcaev
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


T. N. Daudova
Дагестанский государственный технический университет
Russian Federation


References

1. Флауменбаум Б.Л. Основы консервирования пищевых продуктов, - М. : Легкая и пищевая промышленность,1972.-260с.

2. Сборник технологических инструкций по производству консервов. Т-2,-М.: Легкая и пищевая промышленность,1977.

3. Аминов М.С., Мурадов М.С., Ахмедов М.Э. К вопросу определения оптимальной скорости вращения консервных банок при стерилизации. Тезисы докладов Всесоюзной научно-технической конференции по вопросам теории и практики стерилизации и пастеризации пищевых продуктов. Одесса 1975г. – С. 75-76.


Review

For citations:


Achmedov M.M., Demirova A.F., Achmedova M.M., Gammatcaev K.R., Daudova T.N. NEW WAY OF DEFINITION OF OPTIMUM FREQUENCY ROTATION THE CANS AT ROTATIONAL THERMAL STERILIZATION. Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences. 2014;32(1):101-107. (In Russ.) https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-32-1-95-100

Views: 641


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-6185 (Print)
ISSN 2542-095X (Online)