Preview

Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences

Advanced search

RESOURCE-SAVING AND WASTE-FREE TECHNOLOGIES AS THE BASIS FOR IMPROVING THE EFFICIENCY OF PROCESSING INDUSTRY OF THE REPUBLIC OF DAGHESTAN

https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-34-3-106-112

Abstract

The paper presents the results of studies of production of the main products of the food and processing industry of the Republic of Daghestan, is considered the modern crisis of the industry and proposes measures of State support for the industry. 

About the Author

A. D. Ibragimov
ГАОУ ВПО «Дагестанский государственный институт народного хозяйства», г. Махачкала
Russian Federation


References

1. Стратегия социально-экономического развития РД до 2025 года.

2. Справочник. Сельское хозяйство Дагестана – Махачкала, 2012.

3. Государственная программа развития сельского хозяйства и регулирования рынков сельскохозяйственной продукции, сырья и продовольствия на 2013-2020 годы.

4. В. А. Кундиус. Учебное пособие. Экономика агропромышленного комплекса. Москва. Кнорус. 2011. 544. с.

5. Министерство сельского хозяйства РД. Буклет «Сельское хозяйство Дагестана» 2006 -2012 гг. Махачкала 2012.

6. Р.М. Адилов, У.Ш. Адилова. Пищевая промышленность РД Проблемы и перспективы «Проблемы развития АПК региона», №2, 2013, ДагГАУ.


Review

For citations:


Ibragimov A.D. RESOURCE-SAVING AND WASTE-FREE TECHNOLOGIES AS THE BASIS FOR IMPROVING THE EFFICIENCY OF PROCESSING INDUSTRY OF THE REPUBLIC OF DAGHESTAN. Herald of Dagestan State Technical University. Technical Sciences. 2014;34(3):106-112. (In Russ.) https://doi.org/10.21822/2073-6185-2014-34-3-106-112

Views: 780


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2073-6185 (Print)
ISSN 2542-095X (Online)